Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.06.2018 ora 07.00 – 12.06.2018 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datoritǎ precipitaţiilor cǎzute în interval şi propagǎrii pe râurile din bazinele hidrografice: Someș (exceptând Someșul Mare), Moldova, Trotuș, Putna, Rm. Sărat, Buzău, bazinele superioare ale Vișeului, Crasnei, Barcăului și Prutului, bazinele inferioare ale Izei, Turului, Crișului Alb și Târnavelor și pe cursul superior și mijlociu al Mureșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Suceava, Bârlad, bazinul superior al Jiului, pe cursul Siretului și pe cursul mijlociu al Prutului debitele au fost relativ staționare, iar pe celelalte râuri, debitele au fost în scădere.
S-au înregistrat scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri rapide de niveluri şi debite cu efect de inundaţii locale pe unele râuri din bazinele hidrografice Tur, Moldova, Trotuș, Putna, Buzău, unii afluenți mici ai Argeșului superior, Mureșului mijlociu și Siretului inferior ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval, mai însemnate cantitativ.  
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100%) pe Bega Veche, Moraviţa, Trotuș, cursurile superioare ale Arieșului, Crasnei, Bârzavei şi pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mare, pe cursurile inferioare ale Crasnei și Barcăului, pe unii afluenţi ai Oltului superior și mijlociu, pe Siret şi unii afluenţi ai săi (Suceava, Moldova, Rm.Sărat, Buzǎu, Bârlad) și pe Prut. 
În interval au fost emise douăsprezece ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate nr.1 din 12.06.2018.