Caracterizarea starii raurilor în intervalul 11.03.2021 ora 07.00 – 12.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Crasna, Crișul Repede, bazinele superioare ale Barcăului și Sucevei, cursurile inferioare ale Mureșului (sector Arad – Nădlac) și Prutului (sector Fălciu – Oancea), unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Târnave, Buzău, Putna, Rm. Sărat, Trotuș, Bistrița, Moldova, Bârlad, bazinele mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Negru, Crișului Alb, Timișului, bazinele inferioare ale Lăpușului, Someșului Mic, Barcăului, Bârzavei, Moraviței, Sucevei, bazinul superior și mijlociu al Prutului, cursul mijlociu al Mureșului, unde au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) prezente izolat în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Bistrița au fost în restrângere și diminuare,  iar cele prezente pe unii afluenți ai Someșul Mare,Tazlăului, Crișului Repede superior și Buzăului superior au fost în eliminare.  
Curge năboi (zăpadă inghețată în albie) pe râul Dorna la stația hidrometrică Dorna Cândreni.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul superior al Prahovei, pe cursul Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuș, Târnave, Bega Veche, Bistra, Amaradia, Vedea, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad, Jijia, Bahlui şi pe unii afluenți ai Oltului inferior.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.