Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.12.2021 ora 07.00 – 11.12.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Someșul Mic, Lăpuș, Arieș, Jiu (exceptând afluenții din bazinul mijlociu și inferior unde au fost staționare), Olt, Argeș (exceptând afluenții din bazinul mijlociu și inferior unde au fost staționare), Ialomița, Buzău, cursul inferior al Mureșului și râurile din Dobrogea. 
Pe râurile din bazinele hidrografice ale Crișurilor și cursul Someșului (aval s.h. Dej), debitele au fost în scădere și relativ staționare pe celelalte râuri. 
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrgrafice: Someșul Mic, Arieș, Buzău, bazinele superioare ale Oltului, Argeșului, Ialomiței, pe cursurile superioare ale Crișurilor, cursul superior și mijlociu al Trotușului și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Moravița, Nera, Rm. Sărat, Bârlad și unii afluenți ai Prutului 
Formaţiunile de gheaţă (gheață la maluri) au fost în diminuare şi eliminare, fiind prezente în bazinele superioare ale Bistriţei şi Moldovei.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.