Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.08.2021 ora 07.00 – 11.08.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișuri, Arieș, Târnava Mică și cursul mijlociu și inferior al Mureșului unde au fost în scădere.
Pe râurile din bazinul Dâmbovița, bazinul superior al Ialomiței și pe cursurile superioare ale Bistriței și Moldovei, debitele au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării. 
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte, izolate, de inundații locale și creșteri mai importante de debite s-au produs pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Someșului Mare, Argeșului, Ialomiței, Trotușului, Bistriței și Moldovei.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe unele râuri din bazinele hidrografice: Dâmbovița, Prahova, cele din Dobrogea și cursul superior al Someșului Mare şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuş, Crișul Negru, Bega Veche, Timiș, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, Tazlău, Jijia, afluenții Jiului, Bârladului, unii afluenți ai Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz), Oltului mijlociu și inferior și Argeșului superior (Vâlsan, Arefu, R. Doamnei).
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 87 din 10.08.2021 până la ora 24.00.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.