Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.07.2021 ora 07.00 – 11.07.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creştere datorită precipitațiilor căzute în interval şi propagării pe râurile din bazinele: Vişeu, Iza, Crişul Alb, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraş şi pe unii afluenți ai Bistriței, staționare pe râurile din bazinele: Someşul Mare, Crasna, Barcău, Nera, Cerna, Vedea, Argeş, Olt mijlociu şi inferior si în general în  scădere pe celelalte râuri.
Scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite cu efecte de inundații locale și depășirea COTELOR DE APĂRARE s-au produs pe unele râuri din Maramureș, Crișana și Banat, datorită precipitațiilor torențiale, însemnate cantitativ, sub formă de aversă,  căzute în interval.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mic, Prahova, bazinele superioare al Oltului, Bistriței (afluent al Siretului) şi Putnei, pe cursurile inferioare ale Neajlovului, Argeșului și Sabarului și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Mara, Crișul Alb, unii afluenți ai Crișului Negru (Holod, Teuz), unii afluenți ai Timișului (Bistra, Pogăniș) și unii afluenți ai Jiului inferior (Coșuștea,  Amaradia)
În interval au fost emise 7 AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și 14  ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
În interval s-au situat la COTA DE PERICOL  râul Iza la stația hidrometrică Săcel (160) – jud. MM și peste COTA DE ATENȚIE râul Vișeu la stația hidrometrică Poiana Borșa (160+14) – jud. MM.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.