Caracterizarea starii raurilor în intervalul 10.06.2020 ora 07.00 – 11.06.2020 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Crișul Repede, Buzău și bazinul superior al Prutului, unde au fost în ușoară scădere. Pe râurile din bazinele hidrografice ale Crasnei, Barcăului, Vedei, Ialomiței, bazinul inferior al Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Argeșului și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
S-au produs scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și de munte datorită precipitaţiilor căzute în interval, sub formă de aversă.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (peste 100%) pe unele râuri din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare,  Mureș superior, Târnave, Motru, bazinul superior al Jiului și izolat în bazinul superior al Argeșului şi mai mici (sub 30%) în bazinele hidrografice: Barcău, Crişul Negru, Crişul Alb, Bârlad, Trotuș, pe afluenții Bistriței și Prutului.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 8 din 10.06.2020.
În interval au fost emise trei AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și patru ATENŢIONARI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.