Caracterizarea starii raurilor în intervalul 09.06.2021 ora 07.00 – 10.06.2021 ora 07.00

Debitele au fost, în general, relativ staționare, exceptând râurile din bazinul hidrografic Vișeu, bazinul mijlociu și inferior al Someșului Mare, bazinul superior al Crișului Negru, bazinele superioare și mijlocii ale Arieșului, Târnavelor, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și doar prin propagare pe cursurile inferioare ale Timișului și Prutului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Tur, Someșul Mic, Someș, Crișul Repede, Crișul Alb, bazinul superior al Someșului Mare și bazinul mijlociu și inferior al Crișului Negru, debitele au fost în scădere.
Creșteri izolate de niveluri și debite s-au înregistrat pe unele râuri din bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, Argeșului, Bistriței și Moldovei, ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Vedea, Neajlov, Ialomița, bazinul inferior al Argeșului și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Someșul Mic, Lăpuș, Crasna, Crișul Repede, Bega Veche, Bistra, Cerna,  Rm. Sărat şi Bârlad.
În interval au fost emise opt ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate şi o AVERTIZARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate. 
Se situează peste COTA DE ATENȚIE râul Glavacioc la stația hidrometrică Crovu (200+10) -jud.GR.