Caracterizarea starii raurilor în intervalul 09.03.2021 ora 07.00 – 10.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general staţionare, exceptând cursul Mureșului pe sectoarele Suseni – Gălăoaia și Branisca – Radna, cursul superior și mijlociu al Timișului și cursul inferior al Prutului unde au fost în creştere prin propagare. Pe râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Barcău, Crișuri, Bârzava, Moravița, Caraș, Cerna, bazinul superior și mijlociu al Someșului, pe cursul superior al Prutului (sector Oroftiana-Rădăuţi Prut), pe cursul mijlociu (sector Alba Iulia – Gelmar) și inferior (aval Arad) al Mureșului și pe cursul inferior al Timișului debitele au fost în scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) existente în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Bistrița au fost în extindere și intensificare ușoară.  
Curge năboi (zăpadă inghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Moldova – Fundu Moldovei, Bistrița – Dorna Giumalău, Dorna – Dorna Cândreni şi Neagra – Gura Negrii
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinul superior al Prahovei, pe cursul Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Mara, Iza, Târnave, Bega Veche, Bistra, Amaradia, Vedea, Rm. Sărat, Tazlău, Bârlad Jijia și Bahlui şi pe unii afluenți ai Oltului inferior.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.