Caracterizarea starii raurilor în intervalul 09.01.2022 ora 07.00 – 10.01.2022 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice Crasna, Barcău, Crișuri, Vedea, Argeș, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe râurile din bazinele hidrografice Bârzava, Caraș, Nera, Cerna și Jiu, debitele au fost în ușoară creștere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Debitele se situează la valori în jurul și peste mediile lunare multianuale pe majoritatea râurilor, exceptând cele din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Timiş, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeş (exceptând Dâmbovița), Prut, Bârlad, în bazinele mijlocii şi inferioare ale Jiului şi Oltului şi pe râurile din Dobrogea, unde se situează sub mediile lunare multianuale, cu valori cuprinse între între 30 – 80% din normalele lunare.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri și năboi), prezente pe râurile din bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței și Moldovei, au fost în ușoară diminuare.
Ca urmare a propagării, a tranzitării din acumularea Călineşti Oaş şi atenuării viiturii formate anterior pe râul Tur, se situează peste COTA DE INUNDAȚIE stația hidrometrică Micula (310+29)-jud.SM și peste COTA DE ATENȚIE stația hidrometrică Călinești Oaș (350+29)-jud.SM (sectoare îndiguite).