Caracterizarea starii raurilor în intervalul 08.12.2021 ora 07.00 – 09.12.2021 ora 07.00

 
Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Prut, Suceava, Moldova, Bistrița, Trotuș, Vedea și bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței unde au fost staționare.
Pe râurile din Dobrogea și bazinele hidrografice Bârlad, Putna, Rm. Sărat debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor lichide căzute în interval și propagării, iar pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Mureșului și cursurile inferioare ale Crasnei, Crișului Alb, Ialomiței și Prahovei, creșterile s-au datorat numai propagării. 
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Someșul Mic, Arieș, Prahova, pe cele din Dobrogea, pe cursul superior și mijlociu al Trotușului și cursurile superioare ale Crișurilor și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Moravița, Rm. Sărat, Bârlad şi pe unii afluenți ai Prutului.
Formaţiunile de gheaţă (gheață la mal) au fost în uşoară extindere şi intensificare, fiind prezente în bazinele superioare ale Bistriţei şi Moldovei şi izolat, în bazinul Jijiei.
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Dorna – Dorna Cândreni şi Iapa – Luminiş. 
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.