Caracterizarea starii raurilor în intervalul 08.02.2019 ora 07.00 – 09.02.2019 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând cursul superior şi mijlociu al Trotuşului, cursurile mijlocii şi inferioare ale Siretului, Prutului, unde au fost în creştere prin propagare.
Pe Moraviţa și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Se situează peste:
– COTA DE INUNDAȚIE râul Tur la s.h Micula (310+16)-jud.SM (sector îndiguit);
– COTA DE ATENŢIE râul Tur la s.h. Călineşti Oaş (350+8)-jud.SM (sector îndiguit) datorită deversărilor controlate din acumularea Călineşti.
Debitele se situează în general la valori peste mediile multianuale lunare, mai mici (30-90% din valorile multianuale lunare) pe Bega, Moraviţa, pe cursurile mijlocii și inferioare ale Crasnei şi Barcăului, pe cursul superior al Mureşului, pe cursul inferior al Bistriţei şi pe unii afluenţi ai Bârladului. 
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, pod de gheaţă și năboi) existente pe râurile din Moldova s-au menținut fără modificări importante, iar cele prezente în bazinul superior al Mureșului și izolat în bazinul superior și mijlociu al Oltului au fost în diminuare și restrângere.
Predomină gheaţa la maluri, podurile de gheaţă fiind prezente pe cursurile superioare ale Siretului, Bistriţei şi unii afluenţi ai Trotușului.
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Mădărașu Mare – Mădăraș, Bistrița – Frumosu şi Bistriţa – Straja.