Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.12.2020 ora 07.00 – 08.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice Vișeu, Iza, Tur, Moldova, Bistrița, Buzău, Jijia, cursul mijlociu și inferior al Bârzavei și cursul inferior al Mureșului (sector aval Radna) unde au fost în scădere usoară. Pe râurile din bazinele hidrografice Someș, Nera, Cerna, Jiu, pe cursurile superioare ale Bârzavei și Prutului (amonte Stânca), cursul superior și mijlociu al Timișului și pe cursul mijlociu al Mureșului (sectorul (Luduș – Radna) debitele au fost în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și a precipitațiilor lichide, căzute în interval.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente în bazinele Vișeu, Iza, Someș, bazinele superioare ale Mureșului, Oltului, au fost în restrângere și diminuare, iar cele din bazinele Sucevei, Moldovei, Bistriței și din bazinul superior al Trotușului au fost în ușoară intensificare și extindere. 
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Iza – Vadu Izei, Mara – Vadu Izei, Lapuș – Răzoare,  Mureș  – Gălăoaia, Bistriţa – sector Dorna Arini – Frumosu, Neagra – Gura Negrii.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe cursurile mijlocii ale Siretului și Prutului și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Tur, Lăpuș, Crasna, Crişuri, Barcău, Tazlău, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, pe cursul inferior al Bistriței, pe afluenţii Prutului şi pe unii afluenţi ai Oltului inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.