Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.05.2018 ora 07.00 – 08.05.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Nera, Cerna, bazinul inferior al Someșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișului Negru și Arieșului, bazinele superioare și mijlocii ale Timișului și Bârzavei și cursul superior al Prutului, unde au fost în creștere datorită precipitațiilor înregistrate și propagării.
Pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Crasna, Bistrița, Trotuș, bazinul superior și mijlociu al Someșului, bazinele superioare ale Crișului Negru și Arieșului și pe cursul inferior al Prutului, debitele au fost în scădere.
Creşteri izolate, datorită precipitaţiilor căzute în interval şi propagării, s-au mai înregistrat pe Cibin și în bazinul superior al Argeșului.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-70% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuş, Iara, Târnava Mare, Timiş, Cerna, Suceava, Putna, Rm. Sărat, Bârlad, pe cursul superior al Crasnei şi pe afluenții Crișului Negru, Buzăului, Trotuşului si Prutului.
În interval au fost emise două ATENŢIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.