Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.03.2021 ora 07.00 – 08.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad și cele din Dobrogea unde au fost staționare și cursul mijlociu și inferior al Prutului unde au fost în creștere datorită propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) existente în bazinele hidrografice ale râurilor Moldova, Bistrița, izolat în bazinele Vișeu, Iza, Someș, bazinele superioare ale Crișului Repede, Mureșului și Arieșului au fost în intensificare și ușoară extindere și au apărut și in bazinele superioare ale râurilor Olt, Argeș și Ialomița.  
Curge năboi (zăpadă inghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice, respectiv sectoarele: Mureș sectorul Toplița – Stânceni, Toplița – Toplița, Mădăraș – Mădăraș,  Moldova – Fundu Moldovei, Moldova – Gura Humorului, Bistrița sectorul Dorna Giumalău – Frumosu și Dorna – Dorna Cândreni.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) în bazinele superioare ale râurilor: Jiu, Lotru, Prahova, pe cursul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mare, Bega Veche, Amaradia, Vedea, Rm. Sărat, Bârlad și Tazlău şi pe unii afluenți ai Oltului inferior.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.