Caracterizarea starii raurilor în intervalul 07.02.2018 ora 07.00 – 08.02.2018 ora 07.00

Debitele au fost în general în scǎdere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor: Mureș (sector Arad – Nădlac), Argeș și râurile din Dobrogea, unde au fost în creștere prin propagare și râurile din bazinele hidrografice: Siret (exceptând Trotușul și cursul superior al Bârladului), bazinul mijlociu și inferior al Prutului, unde au fost relativ staționare.
Se situează peste COTA DE ATENȚIE, în scădere, râul Tur la staţia hidrometricǎ Micula (270+24)-jud.SM (sector îndiguit). 
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, nǎboi, pod de gheaţă) prezente pe râurile din centrul și estul țării au fost în diminuare și restrangere.
Curge năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile la stațiile hidrometrice: Mureș-sector Toplița – Stânceni, Bistrița sector Cârlibaba – Frumosu, Neagra – Gura Negrii.
Debitele se situează în general la valori peste mediile multianuale lunare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Someș (exceptând Someșul Mare), Crasna, Crișul Repede, Bârzava, Bârlad, bazinele superioare ale Barcăului, Mureșului, Begăi, Timișului, Siretului, unele râuri din bazinul inferior al Oltului, afluenții Jiului și Prutului, unde au valori cuprinse între 30-90% din acestea.