Debitele au fost în scădere, exceptând cursul Dâmboviței, cursul mijlociu și inferior al Crasnei, cursul mijlociu al Târnavei Mari, unde au fost în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și râurile din Dobrogea, unde au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori în jurul și peste mediile lunare multianuale pe majoritatea râurilor, exceptând pe cele din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bega, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Vedea, Rm. Sărat, Bârlad, Jijia, Sitna, bazinul superior și mijlociu al Timișului, bazinul mijlociu și inferior al Jiului, bazinele inferioare ale Argeșului, Ialomiței, cursul inferior al Putnei și râurile din Dobrogea, unde se situează sub mediile lunare multianuale, cu valori cuprinse între între 30 – 80% din normalele lunare.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri și năboi) și-au făcut apariția pe râurile din bazinele superioare și mijlocii ale Bistriței și Moldovei.
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Iara – Valea Ierii, Moldova – Fundul Moldovei, Moldova – Gura Humorului, Bistrița – sector Dorna Giumalău – Dorna Arini, Dorna – Dorna Cândreni, Neagra – Gura Negrii.
Ca urmare a propagării viiturii formate anterior, râul Tur, se situează peste COTELE DE INUNDAȚIE la stațiile hidrometrice Turulung (420+12)-jud. SM și Micula (310+80)-jud.SM și peste COTA DE ATENȚIE la stația hidrometrică Călinești Oaș (350+40)-jud.SM (sectoare îndiguite).
Este în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 5 din 07.01.2022.