Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.12.2020 ora 07.00 – 07.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul Jiului, unde au fost în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și a precipitațiilor lichide, slabe cantitativ, căzute în interval.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente în bazinele Vișeu, Iza, Someș, Arieș, bazinele superioare ale Crișului Repede, Mureșului, Oltului, Argeșului, au fost în diminuare şi eliminare,  iar cele din bazinele Sucevei, Moldovei, Trotușului și din bazinul superior și mijlociu al Bistriței s-au menţinut fără modificări importante. 
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Iza – Vadu Izei, Mara – Vadu – Izei, Mureș  – Gălăoaia, Arieș – Turda și Bistriţa – sector Dorna Giumalău – Dorna Arini.
S-a format zăpor pe râul Rebra la statia hidrometrică Rebrişoara.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul Cibinului, pe cursul inferior al Begăi și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Lăpuș, Crasna, Crişuri, Barcău, Bega Veche, Moraviţa, Cerna, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, pe afluenţii Prutului şi pe unii afluenţi ai Jiului,  Argeşului superior şi ai Oltului mijlociu și inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.