Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.08.2021 ora 07.00 – 07.08.2021 ora 07.00

Debitele au fost în scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeș, Ialomița, bazinul superior și mijlociu al Jiului, bazinul inferior al Oltului și pe cele din Dobrogea unde au fost staționare.
Pe afluenții Prutului inferior, debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării, iar pe cursul superior al Prutului, cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Crișului Alb, Buzăului, Bârladului și cursurile inferioare ale Crișului Repede și Crișului Negru, creșterile s-au datorat numai propagării.
Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu efecte, izolate, de inundații locale și creșteri mai importante de debite cu depășirea COTELOR DE APĂRARE s-au produs pe unele râuri mici din Muntenia, jumătatea de sud a Moldovei și Dobrogea, datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă căzute în interval.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Someşul Mare, Dâmbovița, Prahova, în bazinele superioare ale Bistriței şi Buzăului și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Iza, Lăpuş, Bârzava, Moravița, Nera, Cerna, unii afluenți ai Crișului Negru (Valea Roșie, Holod, Teuz) și Argeșului superior (Vâlsan, Arefu, R. Doamnei).
În  interval  s-a  situat  peste  COTA DE PERICOL  râul  Elan  la  stația  hidrometrică D. Cantemir (170+10)-jud. VS.
În interval au fost emise o AVERTIZARE şi o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 86 din 06.08.2021 până la ora 12:00.