Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.06.2021 ora 07.00 – 07.06.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Buzău, unde au fost în creştere ca urmare a precipitaţiilor căzute în interval şi propagării şi doar prin propagare pe cursul mijlociu şi inferior al Prutului şi pe cursurile inferioare ale Someşului şi Barcăului. 
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Jiu, Olt, Vedea, bazinul superior şi mijlociu al Argeşului, bazinul superior al Ialomiţei şi pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mic, Vedea, Neajlov, Ialomița, bazinul superior al Jiului, bazinul  mijlociu al Oltului, bazinul inferior al Argeșului, cursul Mureșului și afluenții săi din bazinul inferior, pe cursul superior al Someșului Mare și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice Rm. Sărat şi Bârlad.
În interval au fost emise patru ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.