Caracterizarea starii raurilor în intervalul 06.06.2020 ora 07.00 – 07.06.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul superior al Moldovei, cursul inferior al Mureșului și al Prutului care au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Jiu, Olteț, Vedea, Dâmbovița, Bârlad, afluenții Prutului, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței și pe râurile din Dobrogea, debitele au fost relativ staționare.
 Debitele se situează în general la valori cuprinse între 10-40% din mediile multianuale lunare, mai mari (40-90% din normalele lunare) în bazinele hidrografice Someș, Târnavele, Bârzava, Jiu, Vedea, Teleorman, Neajlov, Prahova, Suceva, Moldova, Bistriţa, Trotuș, Putna, Rm. Sărat și pe râurile din Dobrogea pe cursul Mureşului, cursurile mijlocii și inferioare ale Timișului și ale Argeșului și peste normalele lunare pe râurile din bazinul hidrografic Vișeu și pe cursul superior al Prutului.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.