Caracterizarea starii raurilor în intervalul 05.12.2020 ora 07.00 – 06.12.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinul superior al Buzăului și cursul superior al Mureșului, unde au fost în ușoară creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și a precipitațiilor lichide, slabe cantitativ, căzute în interval, iar pe Timiș și pe cursul inferior al Bârzavei au fost în ușoară scădere.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente în bazinele Vișeu, Iza, Someș, Arieș, bazinele superioare ale Crișului Repede, Mureșului, Oltului, Argeșului, Sucevei, Moldovei, Trotușului și în bazinul superior și mijlociu al Bistriței au fost în diminuare și restrângere, iar pe râurile din bazinul Tur și Buzău au fost în eliminare. 
Curge năboi pe râurile la staţiile hidrometrice: Mureș sector – Stânceni – Gălăoaia, Arieș – Turda și Bistriţa – sector Dorna Giumalău – Dorna Arini. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinul Cibinului, pe cursul inferior al Begăi și pe unele râuri din Dobrogea și mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Vaser, Iza, Mara, Bistrița, Lăpuș, Crasna, Crişuri, Barcău, Bega Veche, Moraviţa, Cerna, Rm. Sărat, Milcov, Bârlad, pe afluenţii Prutului şi pe unii afluenţi ai Jiului, Argeşului superior şi ai Oltului mijlociu și inferior.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.