Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.11.2018 ora 07.00 – 05.12.2018 ora 07.00

Debitele au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor căzute în interval, evoluției formațiunilor de gheață, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare și Crasna, iar pe celelalte râuri au fost în general staționare. 
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele Suceava, Moldova, Trotuș, cursul mijlociu și inferior al Siretului şi mai mici pe râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Someșul Mare, Crișul Negru, Crișul Alb, Bistra, Moravița, Nera, Bârlad, Jijia și pe unele râuri din bazinul Mureșului (Comlod, Feernic, Secaș, Ampoi, Râul Mare, Râul Galben), bazinul mijlociu și inferior al Oltului și bazinele superioare ale Argeșului și Ialomiței.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) au fost în restrângere și diminuare pe râurile din jumătatea de vest a țării și s-au menținut fără modificări importante pe celelalte râuri.
Predomină  podurile de gheață în bazinul superior și mijlociu al Oltului și sunt prezente pe Mureșul superior, Toplița, Gurghiu, Tazlău, Jijia, râurile din bazinul superior al Bistriţei, pe unii afluenţi mici ai Bârladului, pe Suceava, Trotușul superior, Milcov și Bârladul superior.
Curg sloiuri de gheață pe râul Prut la stațiile hidrometrice Drânceni și Oancea.
Curge năboi (zăpadă îngheţată în albie) pe râurile la staţiile hidrometrice: Răstolița – Răstolița, Siret – Nicolae Bălcescu.
Nivelurile pe râuri la staţiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENŢIE.