Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.10.2019 ora 07.00 – 05.10.2019 ora 07.00

 
Debitele au fost în creştere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Suceava, Trotuș, Putna,  Rm. Sărat, Buzău, Bârlad, Ialomița, Argeș, bazinele superioare și mijlocii ale Mureșului, Jiului și Oltului, bazinul mijlociu și inferior al Bistriței, pe cele din Dobrogea și numai prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Moldovei și cursurile inferioare ale Crasnei, Barcăului și Bârzavei.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crișuri, Arieș, Bega, Timiș, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, bazinul superior al Bârzavei, afluenții Prutului și afluenții din bazinele inferioare ale Jiului și Oltului debitele au fost în general staționare, iar pe celelalte râuri în scădere. 
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Moldova, Bistrița, Ialomița, Motru, bazinele superioare ale Buzăului, Trotușului și Argeșului, cursurile superioare ale Someșului Mic, Bârzavei și Oltului (amonte s.h. Podu Olt) și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele râurilor: Mara, Jijia, pe unii afluenți ai Someșului (Șieu, Ilișua, Lonea, Fizeș, Lăpuș), Crișurilor (Vl. Roșie, Cigher), Mureșului (Niraj, Comlod, Laslea, Vișa, Secaș, Râul Mare), Jiului inferior (Coşuştea, Amaradia), Oltului inferior (Olteţ, Topolog) şi  pe cursul superior al Siretului.
În interval a fost emisă o ATENȚIONARE HIDROLOGICĂ pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.