Caracterizarea starii raurilor în intervalul 04.07.2021 ora 07.00 – 05.07.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Tazlău, bazinul superior al Moldovei, pe unii afluenţi ai Bistriţei (Cârlibaba, Cuejdiu, Cracău), unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării și cursul mijlociu și inferior al Someșului, cursurile inferioare ale: Someșului Mic, Crasnei, Barcăului, Crișului Negru, Crișului Alb, Ialomiței, Rm. Sărat, Trotușului și cursul superior al Prutului, unde au fost in creștere doar prin propagare..
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Vedea, Argeş, Jijia, pe cele din Dobrogea, bazinul superior și mijlociu al Jiului, bazinul inferior al Oltului și cursul mijlociu și inferior al Prutului, debitele au fost relativ staționare.
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș (cu excepția Someșului Mic), Ialomița, Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş, Putna, Rm. Sărat, bazinul superior și mijlociu al Oltului, cursul superior al Mureșului, pe unii afluenți ai Argeșului inferior și pe unele râuri din Dobrogea şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Bistra, Vâlsan și  Râul Doamnei.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 71 din 04.07.20.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.