Caracterizarea starii raurilor în intervalul 03.11.2020 ora 07.00 – 04.11.2020 ora 07.00

Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Tur, Lăpuș, Iza, Someșul Mare, Arieș, bazinele mijlocii și inferioare ale Crișurilor unde au fost în ușoară scădere.
Pe râurile din bazinele superioare ale Oltului, Buzăului, pe Vișeu, Bârzava, cursul superior al Prutului și cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului și Timișului debitele au fost în ușoară creștere datorită precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Creşteri izolate de niveluri şi debite, ca urmare a precipitațiilor slabe căzute în interval, s-au înregistrat și pe unele râuri mici din bazinele superioare ale Someșului Mare, Crișului Negru, Timișului, Bistriței, Moldovei şi Sucevei.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile lunare multianuale, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Tur, Crișul Negru, Bega, Timiş, Bârzava, Caraș, Nera, Buzău, bazinele superioare ale Arieșului, Jiului, Oltului, Trotușului, cursul superior al Prutului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) în bazinele hidrografice: Bârlad, Tazlău, Râmnicu Sărat și Jijia.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.