Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.06.2021 ora 07.00 – 03.06.2021 ora 07.00

Debitele au fost în general în scădere, exceptând râurile din bazinul hidrografic Bârlad, Prut, cele din Dobrogea, unele râuri din bazinul superior al Oltului, bazinele inferioare ale Vedei și Argeșului, cursul mijlociu și inferior al Siretului, cursurile inferioare ale Crișului Repede, Crișului Alb, Mureșului, Begăi, Timișului, Oltețului, Oltului, Ialomiței, Prahovei și Putnei, unde au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării.
Creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor căzute în interval sub formă de aversă s-au mai înregistrat și pe unele râuri din bazinele superioare ale Izei, Buzăului și Tazlăului. 
Se situează peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Neajlov-Vadu Lat (150+10)- jud.GR și Ciorogârla-Bragadiru (250+2)- jud.IF.
În interval s-au situat peste COTELE DE ATENȚIE râurile la stațiile hidrometrice: Teleorman-Teleormanu (160+14)-jud.TR și Ialomița-Siliștea Snagovului (450+28)-jud.IF. 
Debitele se situează la valori sub mediile multianuale lunare, cu coeficienţi moduli cuprinşi între 30-90%, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Someșul Mic, Târnave, Jiu (exceptând afluenții din bazinul mijlociu), Olt, Vedea, Argeș, Ialomița, Bistrița, Moldova, Suceava, pe afluenții Trotușului, cursurile Someșului și Mureșului, bazinul superior al Mureșului și unele râuri din bazinul inferior al Mureșului, cursurile superioare ale Timișului, Siretului, Buzăului, Prutului și pe râurile din Dobrogea şi mai mici (sub 30%) pe râurile din bazinele hidrografice: Bega Veche, Rm. Sărat, Bârlad.
Este în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 48 din 02.06.2021.