Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.03.2021 ora 07.00 – 03.03.2021 ora 07.00

Debitele au fost în ușoară scădere, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Jiu, Vedea, Argeș, Ialomița, Rm. Sărat, Trotuș, Bârlad, cele din Dobrogea, afluenții Prutului, bazinul mijlociu și inferior al Oltului, bazinele superioare ale râurilor: Someșul Mic, Crasna, Barcău, Crișuri, Bega, Timiș, Bârzava, Caraș și Nera, unde au fost relativ staționare și cursurile mijlocii ale Siretului și Prutului, unde au fost în creștere prin propagare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri) au fost în uşoară diminuare şi restrângere, fiind prezente în bazinele superioare ale râurilor Moldova și Bistriţa.  
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Prahova, Bistrița, Moldova, Suceava, bazinul superior al Jiului, pe cursul Siretului și cursul superior al Prutului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Târnava Mare, Bega Veche, Rm. Sărat şi Bârlad.
Nivelurile pe  râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE