Caracterizarea starii raurilor în intervalul 02.03.2019 ora 07.00 – 03.03.2019 ora 07.00

 
Debitele au fost în general staționare, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Lăpuș, Crișul Negru, Crișul Alb, Arieș, Târnave, Motru și bazinul superior și mijlociu al Oltului unde au fost în creștere ușoară ca urmare a precipitațiilor lichide, slabe căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării şi numai prin propagare pe cursul inferior al Moldovei.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bârzava, Suceava, Bârlad, Jijia și bazinul superior și mijlociu al Moldovei, debitele au fost în scădere.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 50-90 % din valorile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile Cibin, Moldova, Suceava și pe cursul mijlociu și inferior al Siretului și mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe Jijia și unii afluenți ai săi și pe afluenții Bârladului. 
Formațiunile de gheață (gheaţă la mal, năboi și izolat pod de gheaţă) prezente izolat în bazinele superioare ale râurilor: Mureş, Olt şi pe unii afluenţi ai Oltului mijlociu, cele din bazinele superioare ale râurilor Trotuş, Bistriţa, Moldova s-au menținut fără modificări importante și au apărut și în bazinul hidrografic Vișeu.
Curge năboi pe râurile la stațiile hidrometrice: Prahova – Bușteni, Bistrița – Dorna Arini, Dorna – Dorna Cândreni și Neagra – Gura Negrii.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.