Caracterizarea starii raurilor în intervalul 01.09.2021 ora 07.00 – 02.09.2021 ora 07.00

Debitele au fost în creștere ca urmare a precipitațiilor căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, bazinele superioare și mijlocii ale Mureșului, Timișului, Oltului, Sucevei, Moldovei, Bistriței, Trotușului și pe cursul superior al Prutului.
Pe râurile din bazinele hidrografice Argeș, Ialomița, Putna, Rm. Sărat, pe cursurile inferioare ale Mureșului, Timișului, cursul mijlociu și inferior al Siretului debitele au fost în scădere, iar pe celelalte râuri, relativ staționare.
Debitele se situează la valori cuprinse între 30-100% din mediile multianuale lunare, mai mari pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș, Crasna, Barcău, Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb, Ialomița, bazinul superior și mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Jiului, Oltului, Argeșului, Sucevei, Moldovei, Bistriței și pe unele râuri din bazinele Trotuș și Buzău şi mai mici pe unii afluenţi ai Bârladului şi Prutului.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.
În interval s-au emis două ATENȚIONĂRI HIDROLGICE pentru fenomene imediate.
A fost în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 96 din 31.08.2021.