Debitele au fost în creștere datorită precipitațiilor, sub formă de aversă, căzute în interval și propagării pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Someșul Mic, Crișuri, Arieș, Târnave, Olt, Ialomița, bazinele superioare ale Mureșului și Jiului, bazinul superior și mijlociu al Argeșului și pe afluenții de dreapta ai Siretului, iar pe celelalte au fost în general staționare.
Scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, s-au produs pe unele râuri mici din nord-vestul și vestul țării datorită precipitaţiilor, sub formă de averse torențiale, insemnate cantitativ, căzute în interval.
În interval s-au situat peste:
– COTA DE INUNDAŢIE râul Vl. Rea – Huţa Certeze (200+25)-jud.SM;
– COTELE DE ATENȚIE râurile la staţiile hidrometrice: Moneasa – Moneasa (80+15)-jud.AR şi Moneasa – Rănuşa (200+24)-jud.AR.
Debitele se situează în general la valori cuprinse între 30-90% din mediile multianuale lunare, mai mari (în jurul și peste normalele lunare) pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Tur, Lăpuș, Someșul Mare, Barcău, Crișuri, Târnava Mare, Olt, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Moldova, bazinul superior și mijlociu al Ialomiței și bazinul mijlociu și inferior al Argeșului şi mai mici (sub 30% din normalele lunare) pe afluenții Bârladului, Sitna și Jijia.
În interval au fost emise 8 ATENȚIONĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate și 3 AVERTIZĂRI HIDROLOGICE pentru fenomene imediate.
Nivelurile pe râuri la stațiile hidrometrice se situează sub COTELE DE ATENȚIE.