AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 6 DIN 17.12.2022

Cod PT-01-INH/A

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 6 DIN 17.12.2022

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 17.12.2022 Ora: 15:30 Numărul mesajului: 6
Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Caraş Severin.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râul Nera – sector aval confluenţă cu râul Miniş

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 17.12.2022 ora 15:40 – 17.12.2022 ora 24:00

COD PORTOCALIU

                        Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor produce în continuare creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile din bazinele hidrografice:Nera – sector aval confluenţă cu râul Miniş.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Georgiana Ban

Director C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă