AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 6 DIN 13.12.2023

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 6 DIN 13.12.2023

Sursa: INSTITUTUL NAȚIONAL DE HIDROLOGIE ȘI GOSPODĂRIRE A APELOR, BUCUREȘTI
Ziua/luna/anul: 13.12.2023 Ora: 22:40 Numărul mesajului: 6
Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Crișuri, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bihor.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Holod – bazin amonte S.H. Holod

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 13.12.2023 ora 23:00 – 14.12.2023 ora 12:00

 

COD ROȘU

 

              Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Holod – bazin amonte S.H. Holod, județul Bihor.

              Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Topa (afluent al râului Holod).

               În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

            Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Andreea TUDORACHE

Director C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă