AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 4 DIN 24.06.2024

Cod PT-01-INH/A

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 4 DIN 24.06.2024

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 24.06.2024 Ora: 21:35 Numărul mesajului: 4
Către:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Vâlcea.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Luncavăț – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vaideeni, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Costești, Cernișoara (afluent al râului Cerna)

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 24.06.2024 ora 21:45 – 24.06.2024 ora 24:00

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Luncavăț – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Vaideeni, Bistrița – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Costești, Cernișoara (afluent al râului Cerna), județul Vâlcea.

                  Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Cernișoara – bazin superior.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Întocmit,

Andreea CUTEANU

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA