AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 05.06.2024

Cod PT-01-INH/A

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 1 DIN 05.06.2024

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 05.06.2024 Ora: 00:15 Numărul mesajului: 1
Către:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Siret, Prut – Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Bacău și Vrancea.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Răcătău – amonte confluență cu râul Trotuș, Berheci – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Bosia – amonte S.H. Feldioara

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 05.06.2024 ora 00:25 – 05.06.2024 ora 07:00

COD PORTOCALIU

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE pe râurile din bazinele hidrografice: Siret – afluenții mici aferenți sectorului aval confluență cu râul Răcătău – amonte confluență cu râul Trotuș, Berheci – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Bosia – amonte S.H. Feldioara, județele: Bacău și Vrancea.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Întocmit,

Andreea CUTEANU

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA