ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 4 DIN 17.04.2024

Cod PT-01-INH/A

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 4 DIN 17.04.2024

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 17.04.2024 Ora: 22:00 Numărul mesajului: 4
Către:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Prut – Bârlad, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Vaslui și Galați.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Bârlad, Siret – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci, Prut – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Fălciu

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 17.04.2024 ora 22:15 – 18.04.2024 ora 12:00

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Bârlad – afluenții mici aferenți sectorului aval S.H. Bârlad (județele Vaslui și Galați), Siret – afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci (județul Galați), Prut – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Fălciu (județele Vaslui și Galați).

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Întocmit,

Andreea CUTEANU

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA