ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 3 DIN 02.08.2023

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 3 DIN 02.08.2023

Sursa: INSTITUTUL NAȚIONAL DE HIDROLOGIE ȘI GOSPODĂRIRE A APELOR, BUCUREȘTI
Ziua/luna/anul: 02.08.2023 Ora: 15:05 Numărul mesajului: 3

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Buzău-Ialomița, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Brașov, Covasna, Buzău.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Buzău – bazin amonte Ac. Siriu și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Nehoiu

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 02.08.2023 ora 15:15 – 02.08.2023 ora 22:00

 

COD GALBEN

 

     Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Buzău – bazin amonte Ac. Siriu și afluenții aferenți sectorului aval Ac. Siriu – amonte S.H. Nehoiu, județele Brașov, Covasna și Buzău.

 

     În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

   Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentate ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Andrei RADU

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA