ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 13.06.2024

Cod PT-01-INH/A

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

NR. 1 DIN 13.06.2024

Sursa: Institutul Național de Hidrologie și Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 13.06.2024 Ora: 06:50 Numărul mesajului:1
Către:

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională Apele Române, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administrațiile Bazinale de Apă: Olt, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Brașov și Sibiu.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Râurile din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Homorodu Mare – amonte S.H. Sebeș Olt

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 13.06.2024 ora 07:00 – 13.06.2024 ora 12:00

 

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Homorodu Mare – amonte S.H. Sebeș Olt, județele: Brașov și Sibiu.

                                Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval Ac. Voila – amonte S.H. Sebeș Olt.

În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Întocmit,

Andreea CUTEANU

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA