ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 1 DIN 02.02.2023

Sursa: Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Bucuresti

Ziua/luna/anul: 02.02.2023 Ora: 20:30 Numărul mesajului: 1

Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Caraș-Severin.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

Bazine afectate:

Caraş – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Caraşova

ATENŢIONARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE

COD GALBEN

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 02.02.2023 ora 20:45 – 03.01.2023 ora 09:00

Ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă, a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Caraş – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Caraşova, județul: Caraș-Severin.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Ciclova.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Adrian PURDEL

Director C.N.P.H.

Dr. Marius MATREATA