AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 09.06.2023

Cod PT-01-INH/A

AVERTIZARE HIDROLOGICĂ PENTRU FENOMENE IMEDIATE NR. 2 DIN 09.06.2023

Sursa: Institutul Național de Hidrologie Şi Gospodarire a Apelor, București

Ziua/luna/anul: 09.06.2023 Ora: 13:40 Numărul mesajului: 2
Către:

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională ”Apele Române”, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Someș-Tisa, Sistemele de Gospodărire a Apelor: Cluj.

FENOMENELE VIZATE:

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE INUNDAȚIE

 

Bazine afectate:

Râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Apahida

MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE:

Data: 09.06.2023 ora 13:50 – 09.06.2023 ora 24:00

COD PORTOCALIU

 

      Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile mici din bazinele hidrografice: Someșul Mic – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Apahida, județul Cluj.

    Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Lonea – bazin amonte confluență cu râul Cubleș.

 

      În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

    Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu ”Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundaţii, secetă hidrologică precum şi incidente/accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă şi poluări marine în zona costieră.”

Intocmit,

Dr. Romulus-Dumitru

COSTACHE

Director C.N.P.H.

Dr. Marius Mătreaţă