În Săptămâna Verde arătăm că avertizările hidrologice pot face diferența!

Proiectul „Săptămâna Verde” este o inițiativă care creează un context unde toți copiii se pot familiariza cu aspectele legate de mediu și protejarea acestuia.

Prin urmare, în această perioadă, instituția noastră și-a deschis larg porțile pentru a oferi informații prețioase legate de domeniul apelor.

Împreună cu elevii clasei a V-a, de la Școala Gimnazială „Sfântul Calinic de la Cernica”, am desfășurat o activitate care a evidențiat atribuțiile principale ale Centrului Național de Prognoze Hidrologice, explicate în detaliu de către domnul dr. Marius Mătreață, Director al acestui department.

Astfel, elevii au aflat că inundațiile reprezintă cel mai frecvent dezastru natural, provocând pagube economice majore şi chiar pierderi de vieţi omeneşti, de aceea, avertizările hidrologice în timp real constituie un element cheie pentru reducerea risculului generat de aceste fenomene.
De asemenea, reprezintă semnalul pentru autorităţi şi cei expuşi riscurilor potenţiale pentru a trece la acţiune.

Este bine – cunoscut faptul că apa are o importanță vitală în existența noastră, iar modul în care este administrată, în special în cazul fenomenelor hidrologice periculoase, poate face diferența!

Share this post