DANUBE WATER BALANCE

Începând cu 1 ianuarie 2024, instituția noastră participă, în calitate de partener, la implementarea proiectului Danube Water Balance – Development of a Harmonized Water Balance Modelling System for the Danube River Basin, dezvoltat de un consorțiu de 20 parteneri și 13 instituții cu statut de parteneri strategici, din 14 state europene din bazinul hidrografic al Dunării.
Proiectul are o durată de 30 de luni, iar I.N.H.G.A., este implicat în toate etapele proiectului, având rol de coordonator al primului obiectiv al proiectului, cel de constituire a bazei de date utilizată în proiect.
Acest proiect este finanțat prin Programul pentru Regiunea Dunării 2021-2027, cu un buget total de 2.999.983 euro, din care 200.736 euro sunt alocați activităților I.N.H.G.A.
Proiectul își propune să contribuie la dezvoltarea unui cadru comun de modelare a bilanțului resurselor de apă din bazinul hidrogafic la Dunării pentru toate țările participante, contribuind astfel la dezvoltarea unui posibil instrument de mangement al resurselor de apă atît de necesar în contextul schimbărilor de mediu din ultimele decade.

 

Mai multe detalii gasiti in link-ul de mai jos:

Descrierea proiectului

Share this post