Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.06.2023 ora 07.00 – 02.07.2023 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creşteri importante de niveluri și debite, pe unele râuri din zonele de deal și munte, mai ales pe cele din nordul, centrul, estul, sud-estul şi sud-vestul ţării, cu atingerea sau depăşirea COTELOR DE APăRARE, datorită precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, cu caracter torențial şi însemnate cantitativ.
În restul intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creștere prin propagare.
În ultimele trei zile ale intervalului sunt posibile creşteri de niveluri și debite, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai însemnate cantitativ, prognozate pe unele râuri din vestul, centrul, nordul şi sudul ţării.