Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.06.2023 ora 07.00 – 23.06.2023 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest a țării ca urmare a precipitațiilor prognozate şi propagării şi în general staționare pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi în general în creştere pe râurile din nordul, centrul, estul şi sud-estul țării şi în scădere pe celelalte râuri.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creşteri importante de niveluri și debite, iar în prima partea a intervalului și cu atingerea și depășirea COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din zonele de deal şi munte, mai ales pe cele din Crișana, Banat, Oltenia şi estul Transilvaniei, datorită precipitațiilor torențiale prognozate, sub formă de aversă, însemnate cantitativ.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri