Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.01.2023 ora 07.00 – 11.01.2023 ora 07.00

În primele trei zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării pe râurile din vestul, nordul și centrul țării și relativ staționare pe celelalte râuri.
În primele două zile ale intervalului, sunt posibile creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri din nord – vestul țării, cu situarea acestora în jurul COTELOR DE ATENȚIE, ca urmare a precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
În următoarele două zile ale intervalului debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul și centrul țării, unde vor fi în creștere prin propagare și râurile din sudul și estul țării, unde vor fi staționare.
În ultimele zile ale intervalului de prognoză, debitele vo fi în creștere începând din vestul țării ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând unele râuri din estul și sud-estul țării, unde vor fi staționare.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri