Debitele vor fi în creștere, datorită cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele superioare ale Jiului, Argeșului și Ialomiței, iar pe cursurile mijlocii și inferioare ale Someșului, Mureșului, Bistriței, Trotușului, Putnei, Buzăului și cursurile inferioare ale Arieșului și Târnavelor creșterile se vor datora numai propagării.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Bega, Timiș, Bârzava, Caraș, Nera, Cerna Vedea, Moldova, Suceava, Bârlad, Prut, bazinele mijlocii și inferioare ale Jiului, Argeșului, Ialomiței, pe afluenții Oltului inferior, pe cele din Dobrogea, debitele vor fi staționare, iar pe celelalte vor fi în scădere.
Ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte, se vor situa peste COTELE DE INUNDAȚIE/ FAZA a II a de APĂRARE râul Tur la s.h. Micula (310+55)-jud. SM (sectoare îndiguite) și Crasna – Domănești (500+10) – jud. SM şi peste COTELE DE ATENȚIE/ FAZA a I a de APĂRARE, pe cursurile inferioare ale râurilor Tur, Crasna și Crişul Alb (sectoare îndiguite).
Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +ΔH – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri