Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 25.04.2023 ora 07.00 – 26.04.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, bazinele superioare și mijlocii ale Someșului, Mureșului, Jiului, bazinele superioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Begăi și bazinul mijlociu al Oltului, ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană și propagării.
Pe râurile din bazinele inferioare ale Someșului, Mureșului, bazinele mijlocii și inferioare ale Crasnei, Barcăului, Crișurilor și Begăi, debitele vor fi în scădere și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți și pâraie, formarea de viituri rapide cu posibile efecte de inundații locale și creşteri importante de debite și niveluri pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, mai ales pe cele din nordul, centrul, sud-vestul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 43 din 25.04.2023.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri