Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă pe râurile din bazinele: Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș, bazinele superioare ale Someșului, Crasnei, Barcăului, Crișurilor, Mureșului, Arieșului și Târnavelor.
Pe celelalte râuri, debitele vor fi în scădere, exceptând râurile din bazinele: Vedea, Siret, Prut (exceptând cursul superior), bazinele inferioare ale Jiului și Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului și Ialomiței, și râurile din Dobrogea, unde vor fi relativ staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la mal) existente în bazinul mijlociu al Oltului, vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.
Ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă, se vor produce scurgeri pe versanți, torenți şi pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici cu posibile efecte de inundații locale, creşteri de niveluri şi debite cu depășiri ale COTELOR DE ATENȚIE, pe unele râuri din nordul, centrul și vestul țării.
Ca urmare a propagării viiturii formate anterior, se va mai situa peste COTA DE ATENȚIE râul Tur la stația hidrometrică Micula (270+15).
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ Nr. 17 din 24.02.2023, începând cu ora 22:00.
Legenda: H = nivel, Q = debit, +ΔH = cu cât este depăşită faza I, a II-a sau a III-a de apărare,
G = gheaţă la maluri, P = pod de gheaţă, S = sloiuri, N = năboi, B = blocaj de gheţuri.