Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 23.06.2023 ora 07.00 – 24.06.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în scădere uşoară, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, afluenții Prutului şi cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Creşteri de niveluri şi debite, datorită precipitațiilor prognozate și propagării, se vor înregistra pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someșul Mare, Mureș superior şi pe unele râuri din bazinele hidrografice din Crişana şi Transilvania, iar pe cursul inferior al Prutului creşterile se vor datora numai propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creşteri importante de niveluri și debite, pe unele râuri mici din nord-vestul, vestul şi centrul ţării, cu atingerea sau depăşirea COTELOR DE ATENȚIE, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial şi mai însemnate cantitativ, prognozate.
În interval se va situa peste COTA DE INUNDAŢIE, ca urmare a viiturii formate în amonte: Hârtibaciu – Agnita (450+20)-jud SB şi peste COTA DE ATENŢIE: Hârtibaciu – Cornăţel (400+10)-jud. SB.
Se va menţine peste COTA DE ATENȚIE, (în scădere), râul Moravița la stația hidrometrică Moravița (250+10)-jud. TM.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 75 din 23.06.2023, începând cu ora 19:00.

Legenda: H = nivel, Q = debit, +∆H = cu cât este depăşită faza I, a II-a sau a III-a de apărare,
G = gheaţă la maluri, P = pod de gheaţă, S = sloiuri, N = năboi, B = blocaj de gheţuri.