Prognoza hidrologică pentru râuri în intervalul 22.07.2023 ora 07.00 – 23.07.2023 ora 07.00

Debitele vor fi în creștere, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, pe râurile din bazinele hidrografice: Someșul Mic, Crișuri, Bega Veche, Bega, Timiș, Bârzava, Moravița, Caraș, Nera, Cerna, Buzău, Rm. Sărat, Putna, Trotuș, bazinul superior și mijlociu al Mureșului, bazinele superioare ale Argeșului, Ialomiței și doar prin propagare în bazinul mijlociu și inferior al Jiului și pe cursul inferior al Someșului.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Crasna, Barcău, Vedea, Bârlad, Prut, bazinul superior și mijlociu al Oltului, bazinele mijlocii și inferioare ale Argeșului, Ialomiței și pe râurile din Dobrogea, debitele vor fi relativ staționare și în scădere pe celelalte râuri din țară.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râuri din Crișana, Banat, Transilvania, Moldova și nordul Olteniei și Munteniei,ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.
Intră în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr. 96 din 22.07.2023, începând cu ora 19.00.

Legenda: H – nivel, Q – debit, CA- cota de atentie, CI – cota de inundatie, CP – cota de pericol, +∆H – cu cat este depasita CA sau CI,
G- gheata la mal, P – pod de gheata, Z -zapor, N-naboi, S – curg sloiuri