Debitele vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din bazinele hidrografice: Vedea, Bârlad, Prut, bazinele inferioare ale Argeșului și Ialomiței și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe râurile din bazinele hidrografice: Vișeu, Iza, Tur, Someș (exceptând Someșul mic), debitele vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale şi creşteri de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din zonele de deal și de munte, din Crișana, Transilvania, Banat, Oltenia, jumătatea nordică a Munteniei și nord – vestul Moldovei, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane înalte şi propagării.
Fenomene de intensitate și severitate mai mare din punct de vedere al viiturilor și inundațiilor se vor înregistra pe râurile din Hunedoara, Alba și Sibiu.
Ca urmare a propagării, se vor situa în continuare, peste COTELE DE APĂRARE râul Tur la stațiile hidrometrice Turulung și Micula (sector îndiguit).
Intră în vigoare AVERTIZAREA HIDROLOGICĂ nr. 17 din 13.02.2024, începând cu ora 12:00.
- Home
- Despre noi
- Conducere
- Scurt istoric
- Obiective
- Domenii de Activitate
- Organigrama
- Regulament de organizare și funcționare
- Politica în domeniul calității, mediului, sănătății și securității ocupaționale
- Legislație
- Informatii de interes public conform Legii 544/2001
- Raport de activitate
- Declarație de aderare la strategia națională anticorupție
- Anunțuri angajare
- Direcţii & Produse
- Noutăți
- Proiecte
- Prognoze
- Evenimente
- Presă
- Contact